5 продуктів для здоров’я печінки

Редактор
    5 продуктів для здоров’я печінки

    Печінка є нашим головним органом детоксикації і деякі продукти допомагають їй виконувати свою напружену роботу без шкоди для себе. Печінка виконує в організмі відповідальну роботу: розщеплює алкоголь, ліки, жирну їжу і цукор, «сканує» невідомі речовини, що проникають в організм.

    Продукти, які підтримують роботу печінки

    • Буряк

    Буряк може запобігти ожирінню печінки. Речовина бетанін, яким багаті буряки, має протизапальні властивості, допомагає клітинам печінки в їх роботі з детоксикації, позбавлення важких металів. У свою чергу, вченими Познанського університету було встановлено, що пиття бурякового соку покращує захист печінки від печінки.

    • Чорниця

    Чорниця може пригнічувати зростання ракових клітин. Поліфеноли чорниці діють як захисне покриття печінки, уповільнюючи утворення рубців при цирозі. Також є дані про те, що екстракт чорниці корисний для профілактики розмноження клітин раку печінки.

    • Часник

    Часник активує ферменти печінки. Той факт, що люди в Середземноморському регіоні мають особливо високу тривалість життя, може бути пов’язаний з великою кількістю часнику, який поширений у їхніх стравах. Пряний овоч містить сіроподібні речовини S-алілмеркаптоцистеїн (SAMC) та діалілдісульфід (DADS), які активують ферменти печінки, – завдяки їх підтримці орган може працювати більш ефективно.

    • Горіхи

    Горіхи багаті на омега-3 жирні кислоти. Горіхи, особливо волоські, містять велику кількість омега-3 жирних кислот, що мають протизапальний ефект, у тому числі щодо печінки. Дослідження вчених з Університету Тунцзі в Шанхаї показало, що споживання омега-3 пацієнтами, які страждають на ожиріння печінки, може сприяти поліпшенню її стану.

    • Артишоки

    Артишоки посилюють вироблення жовчних кислот. Гіркі речовини, що містяться в артишоку, у тому числі цинаропікрин, сприяють більш активному виробленню жовчних кислот у печінці – це означає, що печінка значно краще захищена від ожиріння.

    Вживання даних продуктів допоможе підтримувати здоров’я печінки та всього організму.

    Next Post

    Корисна каша для здоров'я: яку обрати

    Каша – це не просто сніданок, а справжнє джерело вітамінів, клітковини та енергії. Але важливо розуміти, яка каша найкорисніша для здоров’я, а які не несуть великої цінності. Яку кашу краще їсти Каші з цільного зерна, такі як вівсянка, гречка та кіноа, містять складні вуглеводи, які повільно засвоюються та забезпечують організм […]
    Каша для здоров'я