
Найсмачніший торт, тонкі, листкові коржі, просочені найніжнішим кремом вразить своїм смаком кожного. Торт у міру солодкий і дуже смачний, буквально тане в роті!
Що Вам знадобиться
Тісто:
- 50 г борошна
- 250 г холодного вершкового масла
- 150 г холодної води
- 1 яйце
- 0,5 ч.л. солі
- 1 ст.л. оцту (9%)
Крем:
- 1 л молока
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 70 г кукурудзяного крохмалю
- щіпка ваніліна
- 150-250 г вершкового масла
- горішки для прикрашання
Приготування торта, що тане в роті.
Тісто:
- До просіяного борошна на терці натерти холодне масло, перетерти руками у крихту.
- В окремій мисці змішати холодну воду з яйцем, сіллю та оцтом. Влити до крихти і замішати тісто.
- Поділити тісто на 12 частин. Перекласти тісто у миску і накрити харчовою плівкою. Покласти у холодильник на 1,5-2 години.

Крем:
- У каструлю з товстим дном влити молоко, додати цукор і поставити на вогонь. Розігріти, не доводячи до кипіння.
- Змішати у мисці яйця з крохмалем.
- Вливати до яєць тепле молоко тонкою струєю і перемішати вінчиком.
- Перелити назад у каструлю. Поставить на вогонь, постійно помішуючи, до загустіння маси.
- Зняти з вогню, додати ванілін і переміати.
- Перекласти у миску, накрити харчовою плівкою та залишити охолоджуватись.

Збирання торта:
- Кожну частину тіста розкатати на пергаменті діаметром 20-21 см., проколюючи виделкою
- Випікати 12 коржів у розігрітій духовці до 200-210 градусів приблизно по 5-7 хвилин.
- Готові коржі обрізати, роблячи круглими. Обрізки залишати для крихти.

- Збити м’яке вершкове масло міксером до пишності, додати охолоджену заварну масу і збивати міксером до однорідності.

- Перемастити усі коржі кремом.

- Посипати торт по боках крихтою із обрізків, зверху за бажанням прикрасити подрібненими горішками.
- Поставити в холодильник мінімум на 6 годин.

Легкий та смачний тортик, який тане у роті, прийде до смаку кожному.
Смачного!