
Під час Великого посту важко обмежити себе в солодощах. Пропонуємо Вам рецепт пісного медового печива, яке готовується дуже швидко та обов’язково прийдеться Вам до смаку
Що Вам знадобиться:
- Мед – 40 г
- Цукор – 80 г
- Вода – 80 мл
- Олія – 40 г
- Борошно – 220 г
- Сода – ½ ч. ложки
- Сіль – дрібка
- Кориця – ½ ч. ложки
- Кардамон мелений – ¼ ч. ложки
- Гвоздика мелена – ¼ ч. ложки
Як готувати пісне медове печиво
У невелику каструлю налити воду, додати цукор та мед. Поставити на повільний вогонь і довести суміш до кипіння, постійно її помішуючи. Зняти з вогню та дати трохи охолонути. Додати сіль, соду та олію, ретельно перемішати, щоб все розчинилося.
У великій мисці змішайте просіяне борошно та спеції. Повільно, перемішуючи, змішати сухі та рідкі інгредієнти. Спочатку тісто вимішувати лопаткою, потім руками.
Розкачати тісто у пласт товщиною 5 мм. За допомогою формочок або стакана вирізати печиво. Деко, застелити пергаментом та викладіть печиво.
Духовку розігріти до 200 градусів. Випікайте печиво 5-7 хвилин.
Смачного!