Пісне медове печиво

Редактор
Пісне медове печиво

Під час Великого посту важко обмежити себе в солодощах. Пропонуємо Вам рецепт пісного медового печива, яке готовується дуже швидко та обов’язково прийдеться Вам до смаку

Що Вам знадобиться:

  • Мед – 40 г
  • Цукор – 80 г
  • Вода – 80 мл
  • Олія – 40 г
  • Борошно – 220 г
  • Сода – ½ ч. ложки
  • Сіль – дрібка
  • Кориця – ½ ч. ложки
  • Кардамон мелений – ¼ ч. ложки
  • Гвоздика мелена – ¼ ч. ложки

Як готувати пісне медове печиво

У невелику каструлю налити воду, додати цукор та мед. Поставити на повільний вогонь і довести суміш до кипіння, постійно її помішуючи. Зняти з вогню та дати трохи охолонути. Додати сіль, соду та олію, ретельно перемішати, щоб все розчинилося.

У великій мисці змішайте просіяне борошно та спеції. Повільно, перемішуючи, змішати сухі та рідкі інгредієнти. Спочатку тісто вимішувати лопаткою, потім руками.

Розкачати тісто у пласт товщиною 5 мм. За допомогою формочок або стакана вирізати печиво. Деко, застелити пергаментом та викладіть печиво.

Духовку розігріти до 200 градусів. Випікайте печиво 5-7 хвилин.

Смачного!

Next Post

Що корисніше – оселедець чи сьомга

Оселедець і сьомга – види риби, які полюбляє велика кількість людей, адже вони містять важливі для людського організму поживні речовини. Але яка з них корисніша? Сьомга та оселедець – багаті на білки, здорові жири, вітаміни та мінерали. Обидва види риб містять важливі омега-3 жирні кислоти, але між ними є істотні […]
Користь семги та осоледця