Корисні продукти, які шкідливо поєднувати

Редактор
Корисні продукти, які шкідливо поєднувати

Фахівці зі здорового харчування розповіли, які корисні продукти не варто їсти одночасно аби вони не стали шкідливими для Вашого здоров’я: тяжкість, неприємні відчуття, зайва вага.

Не варто поєднувати:

  • М’ясо і картопля

В картоплі багато крохмалю, який не поєднується з білком м’яса. Тому ці продукти варто їсти з інтервалом в пару годин. А м’ясо і картопля поєднувати окремо з овочами.

  • М’ясо і локшина

Людям, які страждають від зайвої ваги не варто вживати м’ясо разом з борошняними виробами. Інакше повільні вуглеводи важко засвоюються.

  • М’ясо і фрукти

Фрукти не підходящий гарнір до страв з м’яса, бо перетравлюються майже відразу ж. Через це виникають проблеми з травлення. Фахівці радять їсти фрукти за 15 хвилин до їжі і через три години після прийому їжі.

  • М’ясо і квасоля

М’ясо та квасоля – білкові продукти. Після вживання одразу цих двох продуктів може виникнути печія,  тяжкість в шлунку, метеоризм і загальна млявість. А також – зайва вага. Краще вживати окремо.

  • Картопля і помідори

Помідори дуже погано поєднуються з крохмалистими продуктами. Вони перешкоджають крохмалю засвоїтися. Корисні речовини з картоплі і томатів перестають всмоктуватися.

  • Сир і помідори

Таке поєднання призводить до відкладення солей в суглобах, що провокує серйозні проблеми до старості. Вживати ці продукти варто з різницею в дві години.

  • Молоко і випічка

Поєднання випічки з молоком може викликати метеоризм і коліки.

  • Алкоголь і солона закуска

Поєднання цих продуктів викликає набряки і сухість шкіри.

  • Газована вода і молочні продукти
  • Алкоголь і газована вода

Алкогольні коктейлі викликають швидке сп’яніння, що сильніше б’є по печінці і призводить до інтоксикації на ранок.

  • Диня

Диня взагалі ні з чим не поєднується. Також краще вживати виноград, персики, чорницю і лохину окремо від інших продуктів і напоїв.

  • Огірки і помідори

Помідори і огірки блокують один одного, руйнується вітамін С.

  • Жири та жири

Рослинні жири гальмують секрецію шлункового соку, що погано для перетравлення тваринних жирів.

  • Жири і цукор

Жири і швидкі вуглеводи – вкрай шкідливе поєднання. Перетравлюється все це дуже важко.

Дієтологи рекомендують їсти більше зелені. Адже вона поєднується з усіма продуктами, окрім молока. Зелена цибуля, петрушка, кріп, кінза та інша зелень допомагає травленню, покращує роботу кишечника.

Правильно підібрані продукти збережуть Ваше здоров’я на довше.

Next Post

Що об’єднує всіх довгожителів

Мало шансів стати довгожителями у людей, у яких є видатні фізичні дані: велика м’язова сила і високий зріст. Про це заявив геронтолог. За словами професора, провідною особливістю довгожителів у всьому світі є незначні габарити. На це вказують закони біофізики, згідно з якими, великі особини не можуть жити тривалий період часу. […]
Що об’єднує всіх довгожителів