
Фахівці зі здорового харчування розповіли, які корисні продукти не варто їсти одночасно аби вони не стали шкідливими для Вашого здоров’я: тяжкість, неприємні відчуття, зайва вага.
Не варто поєднувати:
- М’ясо і картопля
В картоплі багато крохмалю, який не поєднується з білком м’яса. Тому ці продукти варто їсти з інтервалом в пару годин. А м’ясо і картопля поєднувати окремо з овочами.
- М’ясо і локшина
Людям, які страждають від зайвої ваги не варто вживати м’ясо разом з борошняними виробами. Інакше повільні вуглеводи важко засвоюються.
- М’ясо і фрукти
Фрукти не підходящий гарнір до страв з м’яса, бо перетравлюються майже відразу ж. Через це виникають проблеми з травлення. Фахівці радять їсти фрукти за 15 хвилин до їжі і через три години після прийому їжі.
- М’ясо і квасоля
М’ясо та квасоля – білкові продукти. Після вживання одразу цих двох продуктів може виникнути печія, тяжкість в шлунку, метеоризм і загальна млявість. А також – зайва вага. Краще вживати окремо.
- Картопля і помідори
Помідори дуже погано поєднуються з крохмалистими продуктами. Вони перешкоджають крохмалю засвоїтися. Корисні речовини з картоплі і томатів перестають всмоктуватися.
- Сир і помідори
Таке поєднання призводить до відкладення солей в суглобах, що провокує серйозні проблеми до старості. Вживати ці продукти варто з різницею в дві години.
- Молоко і випічка
Поєднання випічки з молоком може викликати метеоризм і коліки.
- Алкоголь і солона закуска
Поєднання цих продуктів викликає набряки і сухість шкіри.
- Газована вода і молочні продукти
- Алкоголь і газована вода
Алкогольні коктейлі викликають швидке сп’яніння, що сильніше б’є по печінці і призводить до інтоксикації на ранок.
- Диня
Диня взагалі ні з чим не поєднується. Також краще вживати виноград, персики, чорницю і лохину окремо від інших продуктів і напоїв.
- Огірки і помідори
Помідори і огірки блокують один одного, руйнується вітамін С.
- Жири та жири
Рослинні жири гальмують секрецію шлункового соку, що погано для перетравлення тваринних жирів.
- Жири і цукор
Жири і швидкі вуглеводи – вкрай шкідливе поєднання. Перетравлюється все це дуже важко.
Дієтологи рекомендують їсти більше зелені. Адже вона поєднується з усіма продуктами, окрім молока. Зелена цибуля, петрушка, кріп, кінза та інша зелень допомагає травленню, покращує роботу кишечника.
Правильно підібрані продукти збережуть Ваше здоров’я на довше.