Червоне вино – чи подовжує життя

Редактор
Користь червоного вина

Експерт із довголіття Ден Бюттнер виявив алкоголь, який подовжує життя людини на роки.

Експерт з довголіття Ден Бюттнер займається вивченням блакитних зон. Це частини світу, де люди живуть набагато довше та здоровіше, ніж у середньому по всьому світу, і включають Лома-Лінда в Каліфорнії, Ікарію в Греції, Окінава в Японії, Сардинія в Італії, Нікойя в Коста-Ріці.

Експерт стверджує, що люди в “блакитних зонах” п’ють високоякісне червоне вино. За його думкою, помірна кількість вина може збільшити роки життя.

Вино – чи справді корисно?

Однак вчені розходяться в думках щодо того, чи може вино бути корисним чи ні. Гарвадскі медики вважають, що цей аргумент отримав підтримку у 1980-х роках через “французький парадокс”. Це стосується думки, що вживання вина може пояснити відносно низький рівень серцево-судинних захворювань серед французів, незважаючи на їхню прихильність до сиру та іншої насиченої, жирної їжі.

Це призвело до того, що вчені виявили поліфеноли – категорію сполук, які природно містяться в рослинних продуктах, таких як фрукти, овочі, трави, спеції, чай, темний шоколад і вино, які грають роль антиоксидантів в організмі.

Деякі дослідження переконливо свідчать про те, що дієти, багаті поліфенолами, можуть забезпечувати захист від розвитку деяких видів раку, серцево-судинних захворювань, діабету та нейродегенеративних захворювань.

Проте, за словами доктора Кеннета Мукамала, доказів того, що вживання червоного вина, зокрема, може допомогти уникнути хвороб серця, досить мало.

Він каже, що вплив алкоголю на здоров’я ніколи не перевірявся в довгострокових рандомізованих дослідженнях, а дослідження, які показують, що люди, які вживають помірні кількості алкоголю, мають нижчий рівень серцево-судинних захворювань, є лише спостереженнями і не доводять причинно-наслідкових зв’язків.

Next Post

Корисні продукти, які шкідливо поєднувати

Фахівці зі здорового харчування розповіли, які корисні продукти не варто їсти одночасно аби вони не стали шкідливими для Вашого здоров’я: тяжкість, неприємні відчуття, зайва вага. Не варто поєднувати: В картоплі багато крохмалю, який не поєднується з білком м’яса. Тому ці продукти варто їсти з інтервалом в пару годин. А м’ясо […]
Корисні продукти, які шкідливо поєднувати