
Якщо Вам хочеться солодкого, але Ви піклуєтесь про своє здоров’я та фігуру, то краще з’їсти фрукт, ніж тістечко. Тягу до цукру добре допомагають вгамувати сливи, ківі, авокадо, апельсини.
Вживання великої кількості цукру і готових солодощів може мати багато негативних наслідків для здоров’я – збільшення ваги, високий рівень цукру в крові і його коливання, можливі серцево-судинні захворювання. Коли хочеться солодкого, краще віддати перевагу якомога здоровіші альтернативи. Говорячи про фрукти, експерти виділяють в першу чергу плоди з найменшою концентрацією природних цукрів і багаті клітковиною, вітамінами, мінералами.
- Сливи: досить солодкі, щоб задовольнити тягу до цукру. А також містять багато антиоксидантів, що підтримують стабільний вміст глюкози в крові, поліпшують травлення.
- Кавун: відрізняється низькою часткою цукру, забезпечує залізом. Має сечогіння властивості, і тому ідеальний варіант у боротьбі з набряками.
- Апельсини: мають у складі мало цукру та багаті на вітамін С. Коли хочеться солодкого, краще з’їсти цілісний фрукт, ніж випити сік – в плодах більше клітковини.
- Ківі: солодкі, але з низьким вмістом цукру. Плоди рясніють вітаміном С, що поліпшує імунну систему.
- Авокадо: майже не містять цукру, але повні хороших жирів для підтримки серця і стабілізації рівня холестерину.
Тому фрукти – це не лише смачно, а й корисно!