Ідеальна Паска

Редактор
Ідеальна Паска

Вже дуже скоро святкуватимемо Велике Свято Великодня 2025. Основний символ цього свята – Паска. Багато господарок стикаються з проблемою приготування паски, тому що вона не завжди піднімається, недостатньо повітряна та м’яка. Пропонуємо Вам рецепт ідеальної Паски, яка виходить у кожного.

Що Вам знадобиться

  • 0,5 л молока
  • 300 г маргарину
  • 6 яєць
  • 500 г цукру
  • 11 г дріжджів сухих активних (або 30 г пресованих дріжджів)
  • 2 кг борошна (кількість може змінюватись)
  • 0,5 ч.л. солі
  • 2 г ваніліну
  • 150 г ізюм (можна більше)

Приготування Паски

  • Яйця мають бути кімнатної температури. Молоко – трохи теплим (близько 40 градусів).
  • Молоко перелити у велику миску, де замішуватиметься тісто, додати дріжджі та 1/2 склянки цукру, розмішати.
  • До молока з дріжджами додати 3 склянки борошна, попередньо просіяного. Перемішати.
  • Накрити миску рушником, поставити у тепле місце на 1,5-2 години. Опара має збільшитися вдвічі.
Опара Паски
  • Відокремити жовтки від білків. До жовтків додати цукор, що залишився.
  • Збити міксером жовтки з|із| цукром добіла. Додати ванілін.
  • Маргарин розтопити на найменшому вогні, щоб був трохи теплим.
  • У білки додати сіль|соль| і збити.
  • Білки посолити, збити.
  • На той час опара підійшла.
  • У миску до опари додати збиті жовтки, половину розтопленого маргарину і збиті білки.
  • Додаючи потроху борошно, спочатку перемішувати ложкою. Потім на дошку насипати трохи борошна, викласти тісто.
  • Руки змащувати маргарином і вимішувати тісто, поки воно не перестане прилипати до рук.
  • Покласти тісто в миску, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5-2 години.
Тісто Паски
  • Родзинки промити, залити окропом. Потім обсушити і обваляти в борошні.
  • Тісто підійшло. Додати в тісто родзинки і зганяти. Тісто має бути круте, не липнути до рук.
  • Форми змастити маргарином і присипати борошном.
  • Тісто викласти у форми, заповнюючи їх на 1/3 обсягу. Залишити ще на 20 хвилин.
  • Форми з тестом поставити в розігріту духовку на середній рівень. Випікати паски приблизно 1,5 години за температури 150 градусів, в залежності від розміру паски. Якщо зверху підгорятимуть, накрити вологим папером.
  • Через півтори години паски перевірятимуть на готовність за допомогою дерев’яної шпажки чи ножа.
Паска без глазурі
  • Витягнути паски та дати їм повністю охолонути.
  • Прикрасити паски глазур’ю та кондитерською посипкою на свій смак.
Прикрашання Паски

Виходять паски неймовірно ніжними, м’якими та смачними.

Світлого Великодня та смачного!

Next Post

Яйця «Мармурові» з лушпиння цибулі і каркаде

Фарбування яєць до Великодня натуральними барвниками – це не тільки безпечно, а й дуже красиво та незвичайно. «Мармурові» яйця, пофарбовані за допомогою цибулиння і чаю каркаде, виходять неймовірно ошатними і відмінно прикрасять Великодній кошик. Що Вам знадобиться Приготування мармурових яєць «Мармурові» яйця виходять дуже незвичайними і чудово виглядатимуть у кожному […]
Мармурові яйця на Великдень