
Пельмені – улюблена страва багатьох українців. Але пельмені з супермаркетів містять багато шкідливих домішок, а на готування вдома потребує багато сил та часу. Тому скуштувати улюблену страву потребує багато зусиль. Але є вихід – ліниві пельмені – це швидко та смачно.
Що Вам знадобиться
- 500 г яловичини (або іншого м’яса);
- 300 г борошна;
- 2 моркви;
- 3 цибулі;
- 1 яйце;
- 50 г вершкового масла;
- холодна вода;
- зелень – кріп та селера;
- приправи – лавровий лист, запашний перець горошком, чорний мелений перець;
- сіль.
Як приготувати смачні ліниві пельмені
Пропустити м’ясо через м’ясорубку.
Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на великій тертці. Дрібно нарізати зелень кропу та селери.
Отриманий фарш перемішати з цибулею та морквою. Додати сіль та перець.
Просіяти борошно в глибоку миску, зробивши зверху поглиблення.
Додати яйце, трохи холодної води. Замісити круте тісто та залишити на 30 хвилин в прохолодному місці.
Тісто розкотити в тонкий пласт, зверху викласти фарш. Скрутити тісто разом із фаршем рулетом.
Виріб викласти в глибоку сковороду, додати трохи води, вершкового масла і довести до кипіння. Додати лавровий лист та перець горошком.
Тушкувати на слабкому вогні до готовності.
Подавати в соусом та зеленню.
Смачного!