Мінімізація вмісту миш’яку у рисі

Редактор
Мінімізація вмісту миш'яку в рисі

Рис містить багато мінералів і вітамінів. Але особливість рису у тому, що він здатен накопичувати в собі миш’як – небезпечний для здоров’я важкий метал.

Миш’як природним чином міститься в деяких грунтах, де вирощується рис. Токсичний метал накопичується в цій культурі. За словами Даніели Крел, дієтолога з баварського споживчого центру, при приготуванні рису потрібно слідувати двом правилам, які дозволяють мінімізувати концентрацію миш’яку.

  1. При приготуванні рису, його необхідно ретельно промивати водою. Вода здатна вимивати миш’як з крупи.
  2. Варити рис у пропорції 1 до 6. Тобто на одну склянку рису необхідно 6 склянок води. Довести до кипіння, варити на повільному вогні. Після того, як рис буде готовий, решту води злити.

На думку німецького дієтолога Даніели Крел, цей метод дозволить мінімізувати вміст миш’яку в рисі на 45 відсотків.

Next Post

Користь картоплі для людського організму

Картоплю прийнято вважати одним з найменш корисних гарнірів, але дуже улюбленим багатьох людей. Вчені з Університету штату Пенсільванія розвіяли цей міф. За їх словами, цей продукт може приносити істотну користь організму. Американські фахівці провели експеримент. Його учасників вони розділили на дві групи. Перша протягом місяця вживала в їжу гарнір з […]
Користь картоплі для людського організму