
Рис містить багато мінералів і вітамінів. Але особливість рису у тому, що він здатен накопичувати в собі миш’як – небезпечний для здоров’я важкий метал.
Миш’як природним чином міститься в деяких грунтах, де вирощується рис. Токсичний метал накопичується в цій культурі. За словами Даніели Крел, дієтолога з баварського споживчого центру, при приготуванні рису потрібно слідувати двом правилам, які дозволяють мінімізувати концентрацію миш’яку.
- При приготуванні рису, його необхідно ретельно промивати водою. Вода здатна вимивати миш’як з крупи.
- Варити рис у пропорції 1 до 6. Тобто на одну склянку рису необхідно 6 склянок води. Довести до кипіння, варити на повільному вогні. Після того, як рис буде готовий, решту води злити.
На думку німецького дієтолога Даніели Крел, цей метод дозволить мінімізувати вміст миш’яку в рисі на 45 відсотків.