
Котлети – часта страва на столах кожної сім’ї. Але хочеться чогось нестандартного та смачного. Для різноманіття можна до котлети додати сирну начинку. Котлети виходять ніжні та ситні.
Що Вам знадобиться
- 0,5 склянки молока
- 100 г панірувальних сухарів
- 1 ч.л. сушений мелений часник
- 100 г твердого сиру
- 0,5 ч.л. солі
- 500 г курячого філе
- 1 ст.л. соняшникової
- м’якуша батона
- 1 дрібка чорного меленого перцю
- 6 ст.л. вершкового масла для обсмажування
Приготування незвичайно ніжних котлет з начинкою
- Куряче філе нарізати невеличкими шматочками і пропустити через м’ясорубку або подрібнити в кухонному комбайні.
- М’якуш батона замочити у молоці і почекати доки хліб стане м’яким.
- Додати розмочений батон у фарш.
- Всю масу перемішати до однорідного стану.
- Додати сіль, перець та сушений часник і знову ретельно перемішайте. Фарш для котлет готовий.
- Зліпити невеликі котлети. Щоб м’ясо не прилипало до рук, необхідно регулярно зволожувати руки. Так котлети і ліпитимуться швидше, і виглядатимуть акуратніше.
- Зробити в котлетах невелику вм’ятину пальцями, покласти туди шматочок сиру по розміру котлети і загорнути сир у м’ясо, щоб його не було видно. Обирати сир, який легко нарізати і при цьому добре плавиться
- На сковородці розтопити вершкове масло.
- Обваляти котлети в панірувальних сухарях або манці і обсмажити з обох боків приблизно по 5 хвилин.
- Далі викласти вже трохи підсмажені котлети в вогнетривку ємність і поставити в розігріту до 180 С духовку. Випікати 15-20 хвилин.
Котлети подавати до столу потрібно гарячими. Ніжне куряче м’ясо у поєднанні з розтопленим сиром створюють неповторний смак.