
Приготувати пончики, які не наповнені олією – складна задача для багатьох господинь. Але існує секрет, як загальноприйнятий шкідливий «жирний» десерт перетворити на корисний. Для цього необхідно врахувати деякі нюанси, про які розповімо нижче.
Що Вам знадобиться:
- 200 мл теплого молока;
- 100 мл теплої води;
- 10 г сухих дріжджві;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі та вершкового масла;
- 1 яйце;
- 4 склянки борошна.
Як готувати пончики
У теплій воді потрібно розчинити цукор та 10 г дріжджів. Суміш треба залишити на 10 поки на поверхні не з’явиться піна.
Тепле молоко змішати з олією, а потім всипати в ємність трішки борошна. Робити останню процедуру треба частинами. Потім можна переходити до замішування тіста.
Після цього до суміші додати сіль, борошно та розм’якшене вершкове масло.
Тісто треба добре замісити, а потім залишити на годину в теплому місці.
Через годину тісто треба поділити на порційні шматочки, з яких формуються пончики.
Залишити сформоваті кульки тіста на 10 хвилин у теплову місці та накрити рушником.
Після цього пончики треба обсмажити на рослинній олії з двох сторін.
Коли вони охолонуть, їх можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадом.
Такі пончики будуть не лише смачні, а й не шкідливі для Вашого здоров’я.
Смачного!