
Часто перед господинями стає питання підготовки овочів на зиму. Але не кожна знає як заморозити буряк, щоб він зберіг свій смак та сочність.
Способи заготівлі буряка:
1. У свіжому вигляді
Найлегший спосіб. Потрібно лише помити буряк, очистити від кожури та загорнути у харчову плівку. Але це не дуже зручний спосіб, адже, при потребі, його спочатку прийдеться розморозити перш ніж використовувати. Тому перевагу надають подрібленним овочам.
2. У вареному вигляді
Спочатку буряк помити, зварити або запікати у духовці. Далі очиститиь від шкірки та натертиь на велику тертку. Таку заготівлю можна буде пустити на приготування заправки для борщу, салатів або в інших стравах.
3. У вигляді пюре
Досить рідкісний спосіб, але не менш зручний. Пюре готують із сирого буряка, який нарізають кубиками і подрібнюють за допомогою блендера або м’ясорубки. Для заморожування заготовку розливають за силіконовими формами або у форму для заморожування льоду. Пізніше з неї можна буде приготувати борщ або ще щось.
Дані способи збережуть усі корисні вітаміни та не змінять смаку.